Eind juni was ik te gast bij het Pop-Up Restaurant Restwaarde in de Haagse Binckhorst. Dit bijzondere restaurant biedt smaakvolle gerechten aan die bereid zijn met verrassende restproducten, overschotten en bijvangst. Restaurant Restwaarde is een aanrader! Het diner werd verzorgd door Mijke van Waesberge van de Youth Food Movement Den Haag.

Menu door chef Mijke van Waesberghe
- Vlierbloesemcocktail
- Lekker Brood met 3 soorten tapenade van aubergine, tomaat en paprika
- Zomersoep van sla en komkommer
- Risotto en pesto met loof van biet, koolrabi en peen
- Knapperige koolrabi met dille.
- Langzaam gegaarde rode poon, makreel, wijting en schar
- Rabarber met moes van curd en slagroom.
- Koffiekoek met karamel en chocola.
€ 18,50

Locatie Restaurant Restwaarde
Restaurant Restwaarde popt om de zoveel maanden op in de sfeervolle industriële haven bij ateliercomplex ‘De Besturing’. De oude loodsen, het lossen van de vrachtschepen en het spectaculaire uitzicht op de asfaltfabriek geeft deze plek een bijna theatrale allure. De locatie doet mij denken aan de Rotterdamse Fenix Food Factory en de Amsterdamse Houthavens. De rauwe omgeving van zulk soort locaties ademt de sfeer van ondernemersdrift, creativiteit en vakmanschap uit.

Proef- en eetervaring
Het resultaat mag er zeker zijn de locatie is rondom uniek. De ingrediënten zijn knispervers, wat zich doorvertaalt naar de pure smaak van de gerechten. De drankenkaart is klein, maar goed. Het horecateam van Restaurant Restwaarde werkt volledig op vrijwillige basis. De serveersters en kelners houden alles goed in de gaten, zijn uiterst vriendelijk en doen niet onder voor een professioneel team. In oktober 2015 is de volgende Restaurant Restwaarde. Houd de website of mijn nieuwsbrief in de gaten.

Restaurant Restwaarde is onderdeel van het langlopende project ReSourceCity Binckhorst, een initiatief van Mobiel projectbureau OpTrek waarin het creëren van nieuwe producten en ook diensten centraal staat door het verbinden van bestaande lokale resources. ReSourceCity Binckhorst creëert daarmee nieuwe waardeketens die de ontwikkeling van de Binckhorst een impuls geven.
Foto’s: Hetty van Halder, Renée Rooijmans, Sabrina Lindemann